Placinta cu urzici

Printeaza

O reteta de placinta cu urzici din: foi de palcinta, urzici, margarina, cascaval si oua.

Ingrediente:Placinta cu urzici

  • 250 g foi de placinta
  • 500 g urzici tinere
  • 100 g margarina
  • 150 g cascaval ras sau branza de oi faramitata
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Alegi urzicile, le speli în mai multe ape şi le pui la fiert în apă clocotită cu sare (10 g la litru). Strecori urzicile, le toci pe un fund de lemn sau le dai prin sită. Apoi le amesteci cu puţină marga­rina topită şi 50 g caşcaval ras sau brânză. Fierbi cele 2 ouă tari şi le tai rondele.

Ungi o tavă cu mărgărină. Aşezi foile de plăcintă pe masa de lucru, le stropeşti pe rând cu margarina topită şi le aşezi una peste alta. Pe jumăta­te din lungimea foilor întinzi piureul de urzici, acoperit cu rondele de ou (ouăle fierte le poţi zdrobi cu furculiţa şi apoi le presări deasupra piureului de urzici).

Jumătatea foilor neacoperite de umplutură le îndoi deasupra. Aşezi plăcin­ta în tavă, presari caşcaval ras (sau brânză de oi) şi o dai la copt în cuptorul încălzit din timp. După circa 35-40 de minute, când caşcavalul s-a topit şi s-a rumenit, scoţi plăcinta, o tai şi o serveşti caldă.

Placinta cu urzici

Placinta cu urzici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.