Placinta cu urda si spanac

Printeaza

Placinta cu urda si spanac din: ulei de masline, ciuperci, usturoi, ceapa, frunze de spanac, urda, seminte de floarea soarelui, oua, parmezan, nucsoara, ulei de masline, sare de mare si piper verde.

Ingrediente:Placinta_cu_urda_si_spanac

  • 1 lingura ulei de masline
  • 400 g ciuperci din conserva, feliate sau tocate
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 1 ceapa, tocata marunt
  • 200 g frunze de spanac
  • 250 g urda
  • 40 g seminte de floarea-soarelui sau dovleac
  • 2 oua mari, batute
  • 40 g Parmezan ras
  • un praf de nucsoara macinata
  • 2 foi de aluat de placinta (50x24cm)
  • ulei de masline, pentru uns
  • sare de mare, boabe de piper verde

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 6/200°C. Intr-o tigaie, incinge 1⁄2 lingura de ulei si caleste ciupercile la foc iute.

Scoate-le si da-le deoparte. Incinge uleiul ramas si caleste putin usturoiul si ceapa timp de 5 min, pana se rumenesc.

Adauga spanacul si caleste 1-2 min.

Ia de pe foc, incorporeaza urda, semintele, ouale, parmezanul, nucsoara si asezoneaza bine. Toarna amestecul intr-un vas de copt (de cca 1 litru) uns cu unt.

Unge foile de placinta cu ulei, pune-le deasupra, presara cu sare de mare si boabe de piper si coace 20 min.

Placinta cu urda si spanac

Placinta_cu_urda_si_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.