Plăcintă ungurească cu branza

Printeaza

Plăcintă ungurească cu branza din: faina, praf de copt, unt, zahar, ou, sare, smantana, suc de lamaie, pesmet, grasime.

Ingrediente:Placinta ungureasca cu brânza

  • 240 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 60 g zahăr
  • 1 gălbenuş de ou
  • sare
  • 100 ml smântână
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 5 linguri pes­met
  • grăsime şi făină pentru uns tava

Umplutură:

  • 500 g brânză moale de vaci
  • 100 g zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 50 g stafide înmuiate în rom

Decorare:

  • 3 albuşuri de ou
  • 120 g zahăr pudră
  • 150 g gem de caise

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă un­tul bucăţele, gălbenuşul şi sare. Se toarnă smântâ­nă şi sucul de lămâie. Se frământă aluatul şi se lasă 30 de minute. Se pune la copt într-o tavă tapetată, 20 de minute, la 180°C.

Umplutura: Se ames­tecă albuşurile cu zahărul, spumă. Apoi brânza de vaci, gălbenuşurile, zahărul şi smântână. Se pun şi stafidele, iar la sfârşit se încorporează în spuma de albuşuri.

Se scoate din cuptor. Se presară cu pes­met şi se întinde compoziţia de brânză şi se mai coace 10 de minute. Se decorează cu albuş şi gem.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.