Placinta cu telina si ficat

Printeaza

Placinta cu telina si ficat din: ficat, foi de placinta, telina, ceapa, orez, ulei, cimbru, patrunjel, marar, ou, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g ficat (vita sau porc)
  • 500 g foi de placinta
  • 1 telina
  • 2 cepe
  • 100 g orez
  • 100 g ulei
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Treceţi prin maşina de tocat fica­tul şi ceapa, apoi amestecaţi-le cu orezul, cimbrul, mărarul, ţelină curăţată şi rasă şi pătrunjelul, to­cat mărunt, şi potriviţi de sare şi piper. Ungeţi foile de plăcintă cu ulei.

Puneţi o treime din acestea una peste alta, întindeţi pe stra­tul de foi jumătate din amestecul de ficat, apoi acoperiţi cu un alt strat de foi. Peste acesta puneţi ficatul rămas şi desupra puneţi alte foi. Ungeţi deasupra cu ou şi puneţi tava la cuptor.

Coaceţi plăcinta la foc potrivit şi lăsaţi-o în repaus 10 minute înainte de a o tăia în pătrate.

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. nu pare greu de realizat aceasta placinta cu telina si ficat, mai ales ca nu trebuie sa pregatesc aluatul ci doar cumpar foile

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.