Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai

Printeaza

O reteta de Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai din: foitaj, zacusca, banza cu mucegai, lapte, rosii, oua si salata verde.

Ingrediente:Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai

  • 350 g foitaj
  • 4 linguri zacusca
  • 125 g branza cu mucegai, sfaramata
  • 4 linguri lapte, plus pentru uns
  • 125 g rosii sau rosii deshidratate
  • 3 oua marime potrivita
  • salata verde, pentru servit

 

Mod de preparare:

Preîncâlzeste cuptorul la semnul 6/200 C. intmde aluatul si preseaza-l cu sucitorul; taie fâşia din margine, care e prea zdrobita ca sa mai crească. Cu vârful unui cuţit bine ascuţit, marchează o bordura de 1 cm de la margine şi unge-o cu lapte inţeapa aluatul din loc in loc cu furculiţa şi da la cuptor 15 minute, până când se rumeneşte.

Aplatizează aluatul crescut şi unge cu zacusca. Presară brânza si roşiile, presară sare, piper, bate ouăle cu laptele şi toarnă deasupra. Da din nou la cuptor 12 minute, pânâ când se pătrunde şi brânza se topeşte. Serveşte cu salată verde asortata.

Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai

Placinta taraneasca cu zacusca si branza cu mucegai

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.