Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida

Printeaza

Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida din: faina, apa calduta, praf de copt, ulei, conopida, telemea de oaie, oua, smantana, nucsoara si piper.

Ingrediente:Placinta_taraneasca_cu_telemea_de_oaie_si_conopida

pentru aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 500 ml apa calduta
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei

pentru umplutura:

  • 1 conopida mare si deasa
  • 300 g telemea de oi
  • 4-5 oua
  • 3 linguri smantana groasa
  • 1 praf de nucsoara rasa
  • 1 praf de piper

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu restul ingredientelot (jumătate din cantitatea de ulei o opreşti pentru uns foile), până se formează un aluat consistent, omogen şi elastic. Il în­făşori în folie alimentară şi îl laşi să stea circa 25 de minute la rece.

Speli conopida desfăcută buche­ţele, o laşi circa 15 minute în apă cu pu­ţin oţet, apoi fierbi bucheţelele în apă cu sare, aproximativ 6 minute. Scurgi apa şi mixezi conopida pentru a obţine un piu­re fin. Amesteci piureul de conopidă cu ouăle bătute, brânza rasă, smântână, puţină nucşoară şi piper măcinat.

Impărţi aluatul în patru, întinzi 4 foi subţiri, le ungi cu uleiul oprit şi le aşezi una peste alta, astfel încât să-ţi iasă do­uă bucăfi. Torni deasupra umplutura pre­parată, rulezi în interior şi aşezi cele do­uă rulouri obţinute într-o formă unsă cu unt. Le ungi cu ou şi le introduci în cupto­rul încins pentru circa 40 de minute. Ser­veşti plăcinta, caldă sau rece, tăiată felii mai groase.

Placinta taraneasca cu telemea de oaie si conopida

Placinta_taraneasca_cu_telemea_de_oaie_si_conopida

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.