Placinta taraneasca cu carne de caprioara

Printeaza

O reteta de Placinta taraneasca cu carne de caprioara din: cartofi, lapte, nucsoara, sare, piper, bacon, carne de caprioara, morcovi, telina, praz, ciuperci, porumb, verdeturi, faina integrala, bulion, sos de soia, sos worcestershire si pesmet.

Ingrediente:Placinta taraneasca cu carne de caprioara

  • 1000 g cartofi, curatati de coaja si taiati cubulete
  • 100 ml lapte semidegresat
  • nucsoara proaspat macinata, dupa gust
  • sare si piper negru
  • 2 felii subtiri de bacon, fara sorici, tocate
  • 500 g carne de caprioara, tocata
  • 150 g morcovi, rasi pe razatoarea mare
  • 1 tija de telina, tocata
  • 400 g praz, taiat felii
  • 125 g ciuperci, taiate felii
  • 150 g porumb din conserva, scurs
  • 1 lingurita verdeturi diverse, uscate
  • 2 lingurite faina integrala
  • 300 ml bulion sau jumatate cantitate apa si jumatate bere
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos Worcestershire
  • 2 linguri pesmet alb sau brun

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert o cratita cu apa. Se adauga cartofii si un praf de sare si se lasa sa fiarba pana s-au inmuiat. Se scot, se scurg bine, apoi se zdrobesc. Se inglobeaza laptele, nucsoara, sare si piper dupa gust si se pune deoparte.

Se incalzeste o tigaie mare, care nu lipeste si se prajeste baconul pana isi lasa grasimea. Se adauga carnea de caprioara, se mareste flacara si se prajeste pana cand e rumena si se faramiteaza.

Se adauga morcovii, telina, prazul si ciupercile si se acopera. Se lasa sa fiarba inabusit 5 minute sau pana devin moi. Intre timp se incalzeste cuptorul la 190ºC.

Se adauga porumbul si verdeturile si se inglobeaza faina. Se continua fierberea inca 1 minut. Apoi se toarna bulionul sau apa combinata cu bere, sosul de soia si Worcestershire, asezonandu-se dupa gust. Se da in clocot, amestecand. Se mai fierbe incet 10 minute, descoperit.

Se pune amestecul intr-un vas pentru placinta, de 1,5 litri. Se intinde pe deasupra, cu o lingura, piureul de cartofi. Se presara pesmet. Se pune vasul la cuptor si se coace 25-30 de minute pana cand partea de deasupra s-a rumenit. Se scoate placinta din cuptor, se lasa la racit 10 minute, apoi se serveste.

Placinta taraneasca cu carne de caprioara

Placinta taraneasca cu carne de caprioara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.