Plăcintă svăbească

Printeaza

Plăcintă svăbească din: faina, lapte, zahar, drojdie, unt, ou, sare, ulei de masline, bacon si seminte de chimen.

Ingrediente:Placinta_svabeasca

  • 400 g faina
  • 250 ml lapte
  • 1 lingurita zahar
  • 30 g drojdie
  • 60 g unt
  • 1 ou
  • sare

garnitura:

  • 4-6 linguri ulei de masline
  • 400 g bacon
  • 2 linguri seminte de chimen

 

Mod de preparare:

Amestecaţi puţină făină cu droj­dia fărâmiţată, zahărul şi puţin lapte călduţ. Când maiaua înce­pe să crească, adăugaţi restul in­gredientelor, treptat. Frământaţi un aluat potrivit de tare, uşor de modelat. Lăsaţi-l la crescut în loc cald.

Intindeţi aluatul într-o tavă, ungeţi-l uniform cu ulei de măs­line şi înţepaţi-l din loc în loc cu o furculiţă. Tăiaţi bacon-ul în fâşii şi aşezaţi-le una lângă alta peste aluatul presărat cu seminţe de chimen. Coaceţi la foc potrivit, 25 – 30 minute.

Plăcintă svăbească

Placinta_svabeasca

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.