Placinta savuroasa

Printeaza

Placinta savuroasa din: aluat foitaj, orez, ciuperci, piept de curcan, morcovi, gogosar, ceapa, usturoi, supa de pui, ulei, oua, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Placinta_savuroasa

  • 200 g aluat foitaj (2 foi)
  • 200 g orez
  • 100 g ciuperci
  • 150 g piept de curcan
  • 2 morcovi
  • 1/2 gogoşar
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 500 ml supă de pui
  • 100 ml ulei
  • 2 ouă + 1 gălbenuş
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căleşte ceapa şi usturoiul până se înmoaie. Adaugă morcovul şi gogoşarul tăiate cubuleţe. Mărunţeşte pieptul de curcan şi pune-l în tigaie.

Când s-a rumenit carnea, adaugă ciupercile, apoi orezul şi amestecă. Toarnă supa de pui. Acoperă şi ţine la foc moderat spre mic.

Când s-a pătruns orezul, încorporează parmezanul. Lasă la răcorit, apoi adaugă ouăle bătute. Potriveşte de sare şi piper.

Intinde o foaie de aluat într-o tavă de tartă. Toarnă compoziţia de orez, carne şi legume. Acoperă cu a doua foaie. Unge cu gălbenuş, înţeapă din loc în loc şi coace 50 de minute.

Placinta savuroasa

Placinta_savuroasa

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.