Placinta sarata cu spanac

Printeaza

O reteta de placinta sarata cu spanac din: foi de placinta, spanac, oua, unt, branza feta, ceapa, patrunjel, marar, nucsoara, scortisoara, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Placinta sarata cu spanac

  • 10 foi de plăcintă
  • 750 g spanac congelat
  • 3 ouă
  • 150g unt
  • 150 g brânză feta
  • 3 cepe
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 legătură de mărar
  • câte un vârf de cuţit subţire de nucşoară şi scorţişoară
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de preparare, spanacul se scoate din ambalaj şi se lasă la dezgheţat. Apoi, se scurge bine. Ceapa mărunt tăiată se pune să se călească uşor în ulei încins până devine aurie.

Ouăle se bat ca pentru omletă, se adaugă brânza fărâmată în prealabil, pătrunjelul şi mărarul mărunt tocate, ceapa.

Se încorporează şi spanacul bine scurs, nuşcoara, scorţişoara. Untul se topeşte şi, cu o pensulă, se foloseşte o cantitate mică pentru a unge tava de copt. Apoi se aşază un prim strat din cinci foi de plăcintă, unse cu unt topit între ele. Foile se ridică cu grijă şi pe pereţii tăvii, alcătuind astfel marginea ulterioară.

Se toarnă un sfert din cantitatea de ouă cu spanac, se aşază celelalte cinci foi, unse cu unt între ele şi apoi se toarnă restul umpluturii.

Plăcinta se dă la cuptor pentru 40 de minute, la foc mediu. E foartă bună caldă, dar merge şi rece, la temperatura camerei.

Placinta sarata cu spanac

Placinta sarata cu spanac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.