Placinta rapida cu spanac

Printeaza

Placinta rapida cu spanac din: foietaj, spanac, ceapa verde, marar, ulei, sare, piper, usturoi, sos de rosii.

Ingrediente:Placinta rapida cu spanac

  • un pachet foietaj
  • 1 kg spanac proaspăt
  • 2 legături ceapă verde
  • 1 legătură mărar
  • 4 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 5 căţei de usturoi (după dorinţă)
  • o lingură sos de roşii

 

Mod de preparare:

Curăţă şi spălă spanacul, apoi îl opăreşti în apă clocotită cu puţină sare, pentru 5 minute. Curăţă şi toacă mărunt ceapa, partea albă o pui într-o cratiţă cu uleiul, lasă 2 minute şi adaugă spanacul. Amesteci bine, laşi 10 minute să se înăbuşe. Dai drumul la cuptor.

Adaugi partea verde de la ceapă, sosul de roşii, mărarul tocat fin, usturoiul bine pisat (după dorinţă), dregi de sare şi piper şi mai laşi 10 minute la foc potrivit. Pune aluatul pe planşetă, îl întinzi uşor cu o vergea şi-l împărţi în pătrate (10 cm). Scurge spanacul într-o sită şi lasă să se răcească.

Din pasta de spanac pune câte o lingură, două, pe o jumătate de pătrăţel şi acoperă cu cealaltă jumătate. Cu degetele, apasă la depărtare de 1 cm de margine, pentru a se închide bine. Le montezi într-o tavă şi ie ungi cu Duţină apă cu ulei. Sunt gata când sunt crescute şi uşor rumenite

 

Placinta rapida cu spanac

Placinta rapida cu spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.