Placinta de post cu cartofi

Printeaza

Placinta de post cu cartofi din: faina, drojdie, apa, ulei, cartofi, sare.

Ingrediente:Placinta_de_post_cu_cartofi

  • 250 g faină
  • 25 g drojdie
  • apă
  • 120 ml apă călduţă
  • 3-4 linguri ulei
  • 5 cartofi de mărime medie
  • sare

 

Mod de preparare:

Se cerne faina şi se face o adâncitură în mijloc.

Se sfarâmiţează drojdia, se toarnă 50 ml apa călduţă, se amestecă şi se lasă la crescut, apoi se pune sare, ulei, se mai adaugă apă caldă şi se frământă un aluat elastic.

Se acoperă şi se lasă la dospit. între timp se fierb în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe, apoi se strecoară şi se zdrobesc puţin.

Aluatul dospit se împarte în 4-6 bucăţi (depinde de mărimea plăcintelor), se întinde fiecare pe planşeta presărată cu faină şi se pun în mijloc cartofii, apoi se adună marginile deasupra cartofilor, se întorc şi se întind plăcintele.

Se prăjesc în puţin ulei, preferabil în tigaie de fontă sau cu pereţii groşi.

Placinta de post cu cartofi

Placinta_de_post_cu_cartofi

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.