Placinta poale in brau

Printeaza

 Placinta poale in brau

Ingrediente:Placinta poale in brau

Pentru aluat:

  • 750 g făină
  • 30 g drojdie
  • 3 ouă
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă zahăr pisat
  • 1 ceaşcă lapte
  • 75 g unt topit

Pentru Umplutură :

  • 250 g brînză de burduf sau caş frămîntat
  • 50 g unt proaspăt
  • 2 ouă
  • 1 lingu­riţă zahăr

Mod de preparare:

Punem împreună toate produsele pen­tru aluat. Adăugăm drojdia muiată în lapte şi frămîntăm aluatul, turnînd lapte călduţ cît cuprinde făina, ca să obţinem un aluat potrivit de moale. Impărţim aluatul în bucăţi ceva mai mari decît un măr. întindem cu sucitorul fiecare bu­cată de aluat, făcînd o foaie rotundă de mărimea unei farfurii (diametrul de 20 cm).

Amestecăm brînză cu ouăle şi cu zahă­rul şi o împărţim în atîtea părţi, cîte foi sînt. Intindem brînză cu un cuţit pe foaie, lăsînd neunsă o margine lată de un deget.

Pe masa de aluat punem o foaie ro­tundă unsă cu brînză. Apucăm cu amîndouă mâinile foaia din dreapta şi din stin­gă şi tragem în afară, ca să se subţieze puţin foaia. Pe urmă aducem aceste ca­pete la mijloc şi le lipim vîrfurile, fără să le petrecem unul peste altul. Repetăm operaţia cu celelalte două capete ale foii. In felul acesta plăcinta se aseamănă cu poalele sumese (prinse în brîu). Cu un cuţit crestăm adînc colţurile formate pînă ajungem la brînză, şi petrecem marginile una peste alta, apăsînd uşor cu degetele.

Ungem cu unt o tavă de mărimea cup­torului şi aşezăm plăcintele unse cu unt. Le coacem la cuptor fierbinte. După ce s-au copt le ungem cu unt topit sau ne­topit şi le aşezăm una peste alta. Ţinem plăcintele la cald pînă le servim.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Placinta asta imi aminteste de copilarie, de bucatele gustoase ale buncii 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.