Placinta cu piersici si scortisoara

Printeaza

Placinta cu piersici si scortisoara din: făină, sare, zahar, unt moale, oua, apa, piersici, zahar, faina, unt, scorţişoară.

Placinta_cu_piersici_si_scortisoara

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 1 praf sare
  • 15 g zahăr
  • 300 g unt moale
  • 2 gălbenuşuri
  • 250 ml apă

Pentru umplutură:

  • 5 piersici
  • 100 g zahăr
  • 50 g făină
  • 2 linguri unt
  • scorţişoară

Pentru copt:

  • un ou
  • 2 linguri zahăr

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pun în mixer făina, sarea, zahărul si untul. Se mixează, se adaugă gălbenuşurile şi apa, se amestecă, apoi aluatul se înveleşte în folie şi se lasă două ore la frigider.

Pentru umplutură, se amestecă făina cu zahărul şi scorţişoara şi apoi li se adaugă felii de piersică.

Aluatul se împarte în două, o parte se întinde si se pune în tava de copt, se aşază piersicile, se repartizează untul deasupra lor si se acoperă cu a doua foaie de aluat.

Se unge cu ou bătut, se găureşte, se presară cu zahăr şi se coace 35 de minute maximum.

Placinta cu piersici si scortisoara

Placinta_cu_piersici_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.