Placinta cu pere

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu pere, ulei, faina, sare, faina, apa, margarina, zahar, ou, scortisoara si coaja de lamaie.

Ingiedtente aluatul l:Placinta cu pere

  • 1 cană apă
  • 4 linguri ulei
  • 1 praf de sare
  • făină cât cuprinde

Ingrediente aluat 2:

  • 250 g margarina
  • 7 linguri faina

Ingrediente umplutura:

  • 6 pere mari
  • 200 g zahăr
  • 4 coaja de la o lămâie
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 ou

Mod de preparare:

Se amestecă apa uleiul, sarea, făina şi se frământă un aluat consistent, iar separat margarina se amestecă bine cu cele şapte lin­guri de faină. Se întin­de primul aluat în foa­ie şi se aşază peste el al doilea aluat, se rulează si se da la frigider pentru 2 ore.Se intinde din nou, se ruleaza si se mai  da la rece inca o ora.

Perele se curăţă de coajă şi de semin­ţe, se taie cubuleţe şi se pun într-un vas îm­preună cu zahărul, coa­ja de lămâie, scorţişoara şi se amestecă. Se unge o cratiţă rotundă sau o formă de tort cu ulei şi se tapetează cu făină.

Aluatul se împarte în două. O parte se întinde mai mare de­cât diametrul formei în care se coace plăcin­ta, iar cealaltă parte cât forma. Se aşază prima foaie in formă, se pun perete, a doua foaie, iar prima se strânge în interior, ca în imagine. Se unge plăcinta cu oul bătut şi se in­troduce la cuptor pen­tru 40-45 de minute la foc mic. Se lasă să se răcească înainte de a li servită.

Placinta cu pere

Placinta cu pere

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • placinta cu pere

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.