Placinta pe lespede

Printeaza

 

Ingrediente:Placinta pe lespede

pentru aluat

  • un kg făină
  • două ouă
  • 30 g sare
  • 50 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • o jumătate de cubuleţ de drojdie

pentru umplutură:

  • 150 g mere
  • zahăr
  • vanilie

 

Mod de preparare:

După ce se frămîntă aluatul, se lasă la crescut într-un loc cald. Merele se curăţă, se rad şi se storc. Se amestecă bine cu zahăr şi vanilie. Se întinde o foaie rotundă de aluat şi se aşază în mijloc umplutura de mere.

Se aduce cu degetele aluatul înspre mijloc, astfel încît să fie acoperită um­plutura. Se aplatizează şi se coace pe flacăra de la aragaz, pe ambele părţi, într-o tigaie sau pe o tavă fără ulei.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • placinte pe lespede reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.