Placinta nationala

Printeaza

Placinta nationala

Ingrediente aluat:Placinta nationala

  • 1 kg făină
  • 3 ouă
  • 1 lingură oţet
  • 1 linguriţă sare
  • apă călduţă
  • 1 pachet sau chiar 2 de unt pentru stropit
  • 3 linguri ulei (sau unt ori untură) + 2 linguri pentru uns

 

Ingrediente umplutura:6 linguri zahăr,100 g stafide,250 ml smântână ,1 lingură gris, puţină   sare 1 kg brânză vaci grasă cât se poate , arome coajă rasă de lămâie, zahăr vanilat, scorţişoară şi nucşoară praf ,6 ouă.

 

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se amestecă cu ouă, grăsime, oţet, sare şi apă până se face o cocă potrivit de moale,se bate cu furie mare aluatul ăsta de masă, până face băşici.Se împarte-n 16 sau 24 de bucăţi ce se ung fiecare cu grăsime şi se lasă la loc cald, să respire.Se amestecă temeinic brânza cu smântână, zahăr, ouă, apoi cu stafide, arome, griş şi un pic de sare.Se unge bine tava cu unt.

Se întinde fiecare bucată cât tava, foaie subţire, se si asază în tavă,uşor, ca o frunză uscată, şi se stropeşte cu unt

După ce s-au potrivit jumătate din foi, se toarnă umplutura.Se continuă treaba cu foile şi cu stropitul cu unt.La ultima foaie, unsă cu unt de zici că e un aspersor în tavă, se pre­sează uşor marginile, să se lipească foile-ntre ele .Se da plăcinta la cuptor, la foc potrivit, ba chiar mic, să se coacă totul bine, cam 1 ceas.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.