Placinta cu miez de dovleac

Printeaza

O reteta de placinta cu miez de dovleac din: faina, ou, otet, apa, sare, miez de dovleac, mar, zahar, branza proaspata de vaci, smantana, gris, scortisoara si nucsoara.

Ingrediente:

aluat:

  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita otet
  • apa calduta
  • sare

umplutura:

  • 750 g miez de dovleac
  • 1 lingura unt
  • 1 mar
  • 200 g zahar sau 8 linguri miere
  • 750 g branza proaspata de vaci
  • 125 g smantana
  • 4 linguri gris
  • scortisara
  • nucsoara

 

Mod de preparare:

Puneţi făina într-un castron, faceţi o adâncitură în mijloc şi puneţi oul bătut puţin cu sare, oţetul şi atâta apă câtă este necesară pentru a frământa un aluat potrivit de tare. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l în repaus 30 de minute. întindeti apoi din el foi cât mai subţiri, pe care lă- saţi-le la uscat, pe o masă. în locul aces­tora puteţi folosi 500g foi de plăcinte, cumpărate.

Pentru umplutură, radeţi pe răzătoarea mare dovleacul şi mărul, curăţate de coajă. Stoarceti-le şi căliţi-leîn unt, până ce se înmoaie. Lăsaţi amestecul la răcit, apoi amestecaţi-l cu brânza, smântână, grisul, zahărul sau mierea şi aromele. Intindeţi 3 – 4 foi de plăcintă (unseîntre ele cu ulei) într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Puneţi deasupra umplutura şi acoperiţi-o cu foile rămase, unse cu ulei şi suprapuse pentru a acoperi uniform toată umplutura. Puteţi să formaţi o ru­ladă, un ştrudel în loc de a face plăcinta. Coaceti la foc potrivit, până când se ru­meneşte uniform.

Placinta cu miez de dovleac

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.