Placinta Hawai

Printeaza

 

O reteta delicioasa de placinta hawai din: aluat patiserie, mazare, ananas, cotlet de porc, cascaval, susan, smantana, ou, frisca, patrunjel si piper.

Ingrediente: Placinta Hawai

  • 500 g aluat de patiserie
  • 150 g mazăre
  • 1 cutie compot de ananas
  • 250 g cotlet de porc
  • 75 g caşcaval
  • 2 linguri susan
  • 2 linguri smântână
  • 1 ou
  • 1 lin­gură frişcă
  • pătrunjel pentru ornat
  • piper

 

Mod de preparare:

Aşezi foile de aluat una lângă alta. Separi fructele de anana­sul din compot. Tai cotletul şi ananasul în bucăţele, iar caşcavalul îl dai prin râzătoa­re. Amesteci cotletul cu ana­nas şi mazăre. Caşcavalul îl amesteci cu smântână şi pui piper după gust.

Tai foile de aluat în aşa fel încât să obţii câte două pătrate din fiecare. Din prima bucată decupezi forme de flori cu ajutorul unei forme. Separi oul. Gălbenuşul îl amesteci cu frişca. Cu albuşul ungi marginile pătratelor de luat.

Aşezi câte o foaie de aluat, decupezi peste una întrea­gă şi apeşi uşor marginile. Le ungi apoi cu gălbenuşul cu frişcă şi deasupra pre­sari susan. Pui toate părţile de aluat la cuptor şi laşi să se coace aproximativ 20 de minute.

Florile decupate le scoţi după 15 mintute. Florile şi bucăţile decupate le poţi aranja pe un platou după cum doreşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.