Plăcintă cu gutui

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu gutui din: unt, gutui, miez de nuca, zahar vanilat, pesmet, scortisoara, lapte, ulei, praf de copt, otet alb, apa minerala si faina.

Ingrediente:Plăcintă cu gutui

  • 50 g unt
  • 3 gutui mari
  • 3 linguri miez de nuca sfaramat
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura pesmet
  • 1 lingurita scortisoara macinata

pentru aluat:

  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 100 g zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura otet alb
  • 5 linguri apa minerala
  • 450 g faina

 

Mod de preparare:

Intr-un lighean, pui laptele, zahă­rul, uleiul, apa, praful de copt şi oţetul. Amesteci bine şi adaugi făina. Frămânţi timp de 10 minu­te un aluat potrivit, elastic, care să nu fie însă moale.

Speli şi razi gutuile pe răzătoarea mare, apoi adaugi zahărul, pesmetul, nuca, zahărul vanilat şi scorţişoara.

Amesteci bine şi ungi tava cu unt sau margarină. împărţi aluatul în două şi întinzi două foi, din care pui una în tavă şi adaugi umplu­tura.

Untul rămas îl pui deasu­pra, peste umplutura de gutui, acoperi cu cealaltă foaie şi înţepi aluatul din loc în loc, cu furculiţa. Dai la cuptor timp de 45 de minu­te, apoi presari zahăr pudră.

Plăcintă cu gutui

Plăcintă cu gutui

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.