Placinta gustoasa cu branza de vaci

Printeaza

Placinta gustoasa cu branza de vaci din: oua, zahar, lapte, ulei, praf de copt, zahar vanilat, faina, branza de vaci, lamaie, stafide.

Ingrediente:Placinta gustoasa cu branza de vaci

  • 3 ouă 1 cană zahăr
  • 1 cană lapte dulce
  • 13 linguri ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 2 căni făină

Pentru compoziţia de brânză:

  • 500 g brânză proaspătă de vaci
  • 4 linguri zahăr
  • 2 ouă
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 linguriţă coajă rasă de lămâie
  • 50 g stafide

 

Mod de preparare:

Pregăteşti aluatul aşa:

Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi albuşurile cu un praf de sare până se întăresc, apoi adaugi treptat zahărul şi baţi până când acesta s-a dizolvat. Separat amesteci gălbenuşurile cu uleiul, pe care le adaugi în compoziţia de albuşuri, amestecând în continuare.

Adaugi laptele, amesteci, apoi făina cu praful de copt şi amesteci cu mişcări uşoare, de jos în sus, cu o lingură, pentru a nu se lăsa aluatul, care trebuie să fie cremos, ca la chec. Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de 30/30 cm şi torni jumătate din compoziţie.

Introduci tava în cuptor pentru 5 minute, apoi o scoţi şi pui compoziţia de brânză.

Pregăteşti compoziţia de brânză aşa:

Amesteci brânza de vaci cu zahă­rul, ouăle, zahărul vanilat, coaja rasă de la lămâie şi stafidele. După ce torni compoziţia de brânză, adaugi restul de aluat şi introduci tava în cuptor pentru 25-30 de mi­nute. Când trece testul scobitorii, scoţi tava din cuptor, laşi puţin să răsufle plăcinta, apoi o pudrezi cu zahăr pudră.

Porţionezi plăcinta după ce s-a răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.