Placinta greceasca

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta greceasca cu: faina, oua, apa minerala, iaurt, ulei, sare, telemea de oaie, praz.

Ingrediente aluat:Placinta_greceasca

  • 500 g făină
  • 2 ouă
  • 100 ml apă minerală
  • 50 ml iaurt
  • 50 ml ulei
  • o linguriţă sare

Ingrediente umplutură:

  • 6 ouă
  • 300 g telemea de oaie
  • 1-2 fire praz
  • ulei pentru uns tava

Mod de preparare:

Se cerne făina şi se adaugă ouăle, iaurtul, apa minerală, uleiul şi sarea. Se amestecă

şi se obţine o cocă moale. Se înfăşoară într-o folie şi se bagă la rece, 1-2 ore.

Se rade brânza pe răzătoarea mică şi se amestecă cu ouăle bătute bine. Prazul se spală şi se toacă mărunt, apoi se căleşte în puţin ulei. Se amestecă apoi cu brânza.

Se întinde aluatul în 3-4 foi. Se umplu cu ames­tecul de brânză şi se pun în tava unsă. Se coc şi după ce s-au făcut se porţionează.

Placinta greceasca

Placinta_greceasca

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • placinta greceasca cu iaurt

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.