Placinta greceasca
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta greceasca cu: faina, oua, apa minerala, iaurt, ulei, sare, telemea de oaie, praz.
- 500 g făină
- 2 ouă
- 100 ml apă minerală
- 50 ml iaurt
- 50 ml ulei
- o linguriţă sare
Ingrediente umplutură:
- 6 ouă
- 300 g telemea de oaie
- 1-2 fire praz
- ulei pentru uns tava
Mod de preparare:
Se cerne făina şi se adaugă ouăle, iaurtul, apa minerală, uleiul şi sarea. Se amestecă
şi se obţine o cocă moale. Se înfăşoară într-o folie şi se bagă la rece, 1-2 ore.
Se rade brânza pe răzătoarea mică şi se amestecă cu ouăle bătute bine. Prazul se spală şi se toacă mărunt, apoi se căleşte în puţin ulei. Se amestecă apoi cu brânza.
Se întinde aluatul în 3-4 foi. Se umplu cu amestecul de brânză şi se pun în tava unsă. Se coc şi după ce s-au făcut se porţionează.
Placinta greceasca
Pofta buna!
Incoming search terms:
- placinta greceasca cu iaurt