Placinta cu dovlecel, smantana si marar

Printeaza

Placinta cu dovlecel, smantana si marar din: margarină, faina, ulei, apa calda, dovlecei, oua, marar, patrunjel verde, gris, ceapa, ulei, sare, piper.

Placinta cu dovlecel, smantana si marar

Ingrediente:

  • 1 pachet margarină
  • 500 g făină
  • 1 ceşcuţă ulei
  • 3/4 ceaşcă apă caldă

Pentru umplutură:

  • 1 kg dovlecei tineri
  • 2-3 ouă
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1-2 linguri griş
  • 2 linguri smântână
  • 2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Amesteci ingredientele şi frămânţi puţin aluatul, apoi îl împărţi în 4 bucăţi din care întinzi foi. Le ungi cu margarină, le împătureşti, le rulezi şi le dai la rece.

Pentru um­plutură, cureţi dovleceii de coajă, îi tai cubuleţe şi le laşi puţin în apă rece. Opăreşti apoi cubuleţele în apă cu sare şi le laşi puţin în apă rece, într-o strecurătoare, să se scurgă şi să se răcorească.

Amesteci dovleceii cu ceapa tăiată fideluţă şi îi căleşti în ulei. Laşi la răcit şi adaugi verdeaţa, grisul, ouăle bă­tute cu sare şi piper şi smântână, amestecând să se omogenizeze.

Din aluat, întinzi două foi. Aşezi o foaie în tava de plăcintă, unsă cu margarină, întinzi toată umplutura şi deasupra aşezi cealaltă foaie. Coci în cuptor, circa 40 de minute.

Placinta cu dovlecel, smantana si marar

Placinta cu dovlecel, smantana si marar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.