Placinta cu dovleac si stafide

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu dovleac si stafide din: dovleac, pesmet, ulei, apa, faina, stafide, coaja de lamaie, scortisoara, zahar si sare.

Ingrediente:Placinta cu dovleac si stafide

  • 1 kg dovleac bine copt
  • 2 linguri pesmet
  • 100 ml ulei
  • 200 ml apa
  • 400-500 g faina
  • 200 g stafide
  • 1 lingura coaja rasa de lamaie
  • 1 lingura scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • sare

 

Mod de preparare:

Din faina, sare, apa si ulei framantati un aluat pe care impartiti-l in doua. Intindeti o foaie si puneti-o intr-o tava unsa si tapetata. Peste foaie puneti umplutura de dovleac preparata astfel: curatati dovleacul de coaja si radeti miezul pe razatoarea mare.

Amestecati-l apoi cu stfide, zaharul, scortisoara si pesmetul. Peste aceasta umplutura puneti a doua foaie de aluat, pe care intepati-o cu o furculita, din loc in loc.

Puneti tava la cuptor si lasati focul potrivit pana se rumeneste placinta uniform.

Placinta cu dovleac si stafide

Placinta cu dovleac si stafide

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.