Placinta cu dovleac si castane

Printeaza

O reteta de placinta cu dovleac si castane din: dovleac, usturoi, rozmarin, cimbru, ulei de masline, ceapa, ciuperci, castane, patrunjel, salvie, mascarpone, parmezan, nucsoara, aluat si ou.

Ingrediente:Placinta cu dovleac si castane

  •  1 dovleac placintar, taiat in bucati
  • 4 catei de usturoi, necuratati
  • 1 crenguta de rozmarin cin care se folosesc doar frunzele, tocate
  • frunzele de la cateva fire de cimbru
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 ciuperci mare, tocata
  • 125 g de castane coapte, taiate in bucati
  • 2 linguri de patrunjel, tocat
  • 1 linguri de salvie, tocata
  • 250 g de mascarpone
  • 1 lingura de parmezan ras
  • 1 praf de nucsoara proaspata macinata
  • 500 g aluat foitaj
  • 1 ou, batut

 

Mod de preparare:

Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 6. Se pune dovleacul într-o tavă împreună cu usturoiul, cimbrul şi rozmarinul. Se stropeşte totul cu două linguri de ulei de măsline şi se asezonează bine. Se dă la cuptor 40 de minute, până se înmoaie dovleacul sau până se rumeneşte bine.

După ce se scoate din cuptor, se stoarce usturoiul din coaja lui, se zdrobeşte şi se amestecă uşor cu dovleacul. Se lasă deoparte la răcit.

Se încinge restul uleiului într-o tigaie şi se căleşte ceapa, până se rumeneşte şi se înmoaie. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc 3-4 minute. Se dau la o parte de pe foc. într-un bol mare, se amestecă nucşoara, castanele, ierburile aromate şi brânza.

Se amestecă treptat cu dovleacul şi cu ciupercile. Se evită pe cât posibil mărunţirea bucăţilor de dovleac. Se asezonează bine.

Se taie o treime din aluat sub formă dreptunghiulară (12x30cm) şi se pune într-o tavă; se împunge cu furculiţa din loc în loc, se unge cu ou şi se coace 10 minute, până creşte şi devine auriu.

Se întinde restul aluatului într-o formă dreptunghiulară ceva mai mare decât baza. Apoi, folosind un cuţit, se crestează pe diagonală. Se pune compoziţia de dovleac peste aluatul precopt, lăsând o margine de lcm. Se unge marginea cu ou şi se aşază cu grijă aluatul necopt.

Se apasă uşor pentru a lipi complet marginile aluatului. Se unge suprafaţa cu ou şi se dă la cuptor 30-35 de minute până când aluatul devine rumen.

Placinta cu dovleac si castane

Placinta cu dovleac si castane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.