Plăcintă delicioasă cu urdă şi mărar

Printeaza

O reteta de placinta delicioasa cu urda si marar din: faina, margarina, zahar, galbenusuri, smantana, praf de copt cu sofran, lamaie, sare, urda, marar, oua, gris, zahar vanilat si galbenus.

Ingrediente:Plăcintă delicioasă cu urdă şi mărar

  • 300 g faina
  • 200 g margarina
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura smantana
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • 1 lamaie
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 400 g urda
  • 6 linguri zahar
  • 1 legatura marar
  • 2 oua
  • 2 linguri gris
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns placinta

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu margarina, za­hărul, gălbenuşurile, smântână, praful de copt, sarea, coaja rasă de lămâie şi zeama de la o jumă­tate de lămâie. Laşi aluatul la rece până pregăteşti umplutura. Ames­teci urda cu zahărul, pui ouăle, zahărul vanilat, grisul şi mărarul tocat.

Dacă doreşti, mai poţi adă­uga mărar, în funcţie de preferinţă, împărţi aluatul în două şi faci 2 foi. După ce ai uns tava cu marga­rina şi ai tapetat-o cu făină (sau poţi folosi hârtie de copt), aşezi prima foaie, apoi compoziţia şi o acoperi cu cealaltă foaie. Crestezi ultima foaie (ca în imagine), ca şi cum ai tăia-o, pentru a se rumeni mai bine.

Ungi cu gălbenuşul bă­tut şi dai la cuptor pentru aproxi­mativ 35 de minute, la foc mediu. După ce capătă o culoare arămie, laşi să se răcească, apoi o tai şi o servesti.

Plăcintă delicioasă cu urdă şi mărar

Plăcintă delicioasă cu urdă şi mărar

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • placinta cu urda si marar
  • prajitura cu urda si marar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.