Placinta delicioasa cu legume

Printeaza

Placinta delicioasa cu legume din: spanac, ulei de masline, ceapa, usturoi, fulgi de ardei iute, dovlecei, orez, branza cheddar, oua, mustar dijon, aluat de tarta, lapte, seminte de susan.

Ingrediente:Placinta_delicioasa_cu_legume

  • 400 g spanac
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata fin
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 varf de fulgi de ardei iute
  • 300 g dovlecei, taiati in cuburi
  • 100 g de orez pentru risotto
  • 100 g de branza Cheddar, rasa
  • 2 oua mari si 1 ou mediu
  • 1 lingura de mustar dijon
  • 500 g aluat de tarta
  • 2 linguri de lapte
  • 2 lingurite cu seminte de susan

 

Mod de preparare:

Spală spanacul şi pune-l într-o cratiţă mare, acoperindu-l cu apă. încălzeşte-l 1-2 minute, cât să se înmoaie, apoi transferă-l într-o strecurătoare mare şi lasă-l să se răcească. Stoarce-l şi toacă-l fin.

Incinge uleiul într-o tigaie şi căleşte la foc mic ceapa timp de 5 minute, cât să se înmoaie. Adaugă usturoiul şi fulgii de ardei iute şi găteşte totul încă 1 minut. Transferă ingredientele într-un bol, alături de spanac, dovlecei, orez şi brânză şi amestecă-le bine

Bate cele 2 ouă mari cu muştarul, sare şi un mult piper negru proaspăt măcinat. Adaugă amestecul de spanac şi combină ingredientele. încinge cuptorul la 200°C. Pune o tavă subţire în cuptor pentru a se preîncălzi.

Taie aluatul în două şi întinde una dintre bucăţi pe suprafaţa de lucru presărată cu puţină făină, până când obţii o foaie cu dimensiunile de 32 x 17 cm. Aşaz-o într-o tavă de 30 x 15 cm şi înţeapă fundul aluatului cu o furculiţă. întinde şi cealalaltă jumătate de aluat într-o foaie de aceeaşi mărime.

Pune în forma de aluat amestecul pe bază de spanac. Bate laptele cu oul mediu şi unge marginile aluatului. Aşază deasupra umpluturii cealaltă foaie de aluat şi apas-o uşor pentru a sigila plăcinta. Unge şi suprafaţa plăcintei cu puţin ou bătut şi presară pe ea seminţele de susan.

Pune tava cu plăcinta în tava subţire dată deja la cuptor şi las-o 10 minute, apoi micşorează temperatura la 160°C şi coace-o încă 30 de minute, până când aluatul devine auriu. Las plăcinta să se răcească 10 minute, înainte de a o tăia în pătrate.

Placinta delicioasa cu legume

Placinta_delicioasa_cu_legume

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din placinta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.