Placinta delicioasa cu legume si cascaval

Printeaza

Placinta delicioasa cu legume si cascaval din: faina, margarina, ou, drojdie, zahar, praz, ciuperci, rosii, masline, patrunjel, sare, piper, ulei, smantana, branza, gris, oua.

Ingrediente:Placinta_delicioasa_cu_legume_si_cascaval

pentru aluat:

  • 250 g faina
  • 125 g margarina
  • 1 ou
  • 20 g drojdie
  • 1 lingurita zahar

pentru umplutura si decor:

  • 2 fire de praz
  • 400 g ciuperci
  • 4 rosii
  • 100 g masline, fara samburi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • 200 g smantana
  • 200 g branza rasa sau cascaval
  • 1 lingura gris
  • 4 oua

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, dizolvi în 3 linguri de apă călduţă drojdia, zahărul şi 1 linguriţă de făină. Cerni făina, o amesteci cu maiaua crescută, margarina moale, sare şi 150 ml apă călduţă.

Frămânţi aluatul până se desprinde de mână. îl acoperi şi îl laşi să crească jumatae de oră.

Pentru umplutură, cureţi prazul şi ciupercile. Tai prazul şi ciupercile în rondele subţiri. Incingi 3 linguri de ulei şi căleşti legumele şi prazul.

După 5 minute, adaugi roşiile tăiate mărunt, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust. Stingi focul şi pui felioare de măsline.

Ungi cu uleiul rămas o tavă de 25×35 cm. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi o foaie cu care tapetezi baza şi pereţii tăvii. Presari grisul şi întinzi uniform umplutura.

Torni peste umplutură smântână amestecată cu ouăle şi brânza. Coci la foc mediu, 40 de minute.

Placinta delicioasa cu legume si cascaval

Placinta_delicioasa_cu_legume_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.