Placinta de pui cu praz si morcov

Printeaza

Placinta de pui cu praz si morcov din: cartof, morcovi, pulpe de pui, faina, praz, sare, piper, supa de pui, aluat de placinta, lapte, albus de ou.

Ingrediente:Placinta_de_pui_cu_praz_si_morcov

  • 230 grame cartof rosu, taiat cuburi
  • 150 grame morcov taiat fin
  • 6 pulpe de pui dezosate si fara piele, taiate bucati potrivite
  • 3 linguri si jumatate faina alba
  • 2 tije de praz, taiate rondele
  • 1 jumatate de lingurita sare
  • 1 sfert de lingurita piper negru
  • 500 ml supa limpede de pui fara sare
  • 1 jumatate de pachet aluat de placinta
  • 1 lingura de lapte degresat
  • 1 albus de ou mare

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 210 grade Celsius. Sotati intr-o tigaie morcovul si cartofii, in putin ulei de masline, timp de 3 minute. Adaugati carnea si amestecati ingredientele timpde 5 minute, pana cand bucatile de pulpa se patrund bine.

Incorporati faina si urmatoarele trei ingrediente (pana la piper) si mai sotati totul inca un minut.

Turnati treptat supa limpede in tigaie, amestecand bine, pana da in clocot. Transferati compozitia intr-o tava de copt si asezati deasupra aluatul de placinta, impingandu-i marginile in interior.

Amestecati laptele cu albusul de ou si glazurati placinta, apoi intepati aluatul din loc in loc cu o scobitoare. Coaceti preparatul timp de 30 de minute.

Placinta de pui cu praz si morcov

Placinta_de_pui_cu_praz_si_morcov

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.