Plăcintă de post cu mere si scortisoara

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: mere, scortisoara, fructoza, unt, premix pentru patiserie, drojdie, ulei, apa minerala, sare.

Ingrediente umplutură:

  • un kg mere pentru plăcintă
  • scorţişoară după gust (1-2 linguriţe)
  • 80-90 g fructoză
  • o linguriţă de unt

Ingrediente aluat:

  • 500 g premix pentru patiserie
  • 25 g drojdie proaspătă
  • 250 ml ulei
  • 300 ml apă minerală
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi merele şi daţi-le pe răzătoarea mare. Stoarceţi-le bine de suc şi puneţi-le la călit pe foc mic cu puţin unt, scorţişoară şi fructoză. Când s-au înmuiat uşor, le lăsaţi deoparte la răcit. Pentru aluat, dizolvaţi drojdia în puţină apă călduţă. Amestecaţi 400 g premix cu sarea, drojdia, apa minerală şi 125 ml ulei.

Frământaţi un aluat potrivit (ideal este să folosiţi paletele în spirală pentru aluat ale mixerului). Lăsaţi alua­tul să se odihnească circa 20 de minute. Amestecaţi separat cele 100 g premix (rămase din cantitatea iniţială) cu restul de 125 ml ulei. întindeţi aluatul în foaie şi ungeţi pe toată suprafaţa cu amestecul de făină şi ulei. Rulaţi-I (ca pe o ruladă) şi mai lăsaţi-l încă 15 minute.

Tăiaţi aluatul în două jumătăţi din care veţi întinde cele două foi de plăcintă, încingeţi cuptorul la 175 grade. Intindeţi o foaie de aluat şi o puneţi în tava în care aţi pus hârtie de copt. Adăugaţi umplutura de mere şi nivelaţi-o, apoi acoperiţi cu cea de-a doua foaie de aluat. Tăiaţi plăcinta în pătrate înainte de a o introduce în cuptor. Coaceţi până se rumeneşte frumos deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.