Placinta de peste cu branza si cartofi

Printeaza

Placinta de peste cu branza si cartofi din: merluciu, unt, sare de mare, piper, stiuca afumata, boabe de porumb, sos de branza, cartofi, lapte.

Ingrediente pentru peste: Placinta_de_peste_cu_branza_si_cartofi

  • 500 g merluciu spălat şi filetat
  • 25 g unt
  • sare de mare şi piper negru măcinat
  • 200 g ştiucă afumată
  • 340 g conservă cu boabe de porumb
  • 500 g sos de brânză proaspătă

Ingrediente pentru topping:

  • 900 g cartofi curăţaţi
  • 60 g unt
  • 1/2 ceaşcă cu lapte
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • unt

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Fierbe cartofii în apă sărată până când se înmoaie, scurge-i, zdrobeşte-i şi amestecă-i cu unt şi lapte. Asezonează bine.

Pregăteşte merluciul astfel, preîncălzeşte cuptorul la 180°C. Aşază peştele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi presară bucăţele de unt deasupra.

Condimentează cu sare şi piper. Coace peştele timp de 15 minute.

Scoate tava din cuptor şi adaugă ştiuca afumată. Adaugă boabele de porumb şi sosul de brânză. Acoperă cu piureul de cartofi şi presară bucăţele de unt deasupra.

Coace timp de 25 de minute. Lasă preparatul să se rumenească puţin deasupra.

Placinta de peste cu branza si cartofi

Placinta_de_peste_cu_branza_si_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.