Placinta de nuci pecan cu sirop de artar

Printeaza

Placinta de nuci pecan cu sirop de artar din: făină de migdale, curmale, ulei de nucă de cocos,nuci pecan, banane, sirop de arţar sau miere, sare, apa.

Placinta de nuci pecan cu sirop de artar

Ingrediente:

  • 3 ceşti de făină de migdale
  • 1/4 ceaşcă de curmale
  • 1/4 ceaşcă de ulei de nucă de cocos, lichid
  • 3/4 ceaşcă de nuci pecan, plus încă un sfert de ceaşcă pentru ornat
  • 3/4  ceaşcă de banane
  • 3 linguri de sirop de arţar sau miere
  • 1/4 linguriţă de sare
  • 1/3 ceaşcă de apă, după nevoie, pentru amestecat

Mod de preparare:

Pregătiţi crusta, amestecând laolaltă făina de migdale, curmalele şi uleiul de nucă de cocos.

Pentru a prepara umplutura, folosiţi un mixer şi ameste­caţi laolaltă ingredientele rămase, până se omogenizează. Adăugaţi doar atâta apă cât să ajute omogenizarea.

Indesaţi crusta într-o tavă de plăcinte sau pe un platou de prăjituri. Puneţi cu lingura .umplutura în crustă şi nete­ziţi-o cu o spatulă. Deasupra, apăsaţi restul de nuci pecan întregi.

Acoperiţi plăcinta şi puneţi-o în congelator timp de două ore. Serviţi-o imediat, sau mutaţi-o în’ frigider.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.