Placinta de miel

Printeaza

Placinta de miel

Ingrediente:Placinta de miel

  • măruntaiele de la un miel, spălate şi ţinute în apă rece o oră
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • frunze de pătrunjel
  • 2 cepe verzi
  • 1 prapor

 

Mod de preparare:

Fierbi măruntaiele în apă puţin sărată. Le răceşti, le toci cu satârul sau le dai prin maşina de tocat carne, apoi amesteci bine cu 2 ouă fierte şi 2 ouă crude, piper, frunze de pătrunjel tăiate, ceapa tocată şi călită în 2 linguri ulei şi 2 cepe cu frunze verzi.

Pui praporul, pe care l-ai ţinut în apă rece, în tavă. Tomi umplutura şi înveleşti cu praporul uns cu grăsime. Dai la cuptor până se rumeneşte frumos. Când se răceşte, tai din el 2-3 felii care se porţionează în cuburi şi se aşază peste aluat de plăcintă (foitaj), din care formezi pătrate prin lipirea aluatului.

Le coci la cuptor în tava unsă şi pudrată cu faină. Le serveşti ca aperitiv la mese festive şi ca sandvişuri alături de ridichi, ceapă verde, roşii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Este extraordinara

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.