Placinta de iepure

Printeaza

Placinta de iepure din: carne de iepure, carne de porc, sare, piper, nucsoara, cimbru, ceapa, usturoi, prune, supa de pui, vin alb, aluat foietaj si ou.

 

Placinta_de_iepure

Ingrediente:

  • 700 g carne de iepure de câmp
  • 350 g carne porc, dezosată şi tăiată în felii subţiri
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • nucşoară
  • 1 linguriţă cu cimbru uscat, tăiat mărunţ sau rozmarin uscat
  • 1 ceapă mare, decojită şi tăiată în felii foarte subţiri
  • 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit, opţional
  • 12 prune uscate
  • 300 ml supă de pui
  • 3 linguri cu vin alb
  • 500 g aluat foietaj
  • ou bătut, pentru uns

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Intr-o tavă mare de plăcintă amestecă carnea de iepure, carnea de porc, condimentele, ierburile, ceapa, usturoiul, dacă foloseşti şi prunele uscate. Toarnă supa şi vinul.

Decupează aluatul astfel încât să fie puţin mai mare decât deschizătura tăvii şi acoperă tava. Inţeapă-l din loc în loc ca să iasă aburul, întinde aluatul rămas şi decupează diferite forme, gen frunzuliţe. Unge deasupra cu ou.

Coace plăcinta timp de 25 minute, micşorează focul şi mai coace timp de 40 minute sau până când aluatul a crescut şi devine auriu, iar umplutura este fiartă. Scoate plăcinta din cuptor şi las-o să se răcească puţin înainte de a o tăia.

 

Placinta de iepure

Placinta_de_iepure

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.