Placinta de foi cu branza dulce

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu: foi de placinta, branza de vaci, oua, zahar, smantana, esenta de rom, zahar vanilat.

Ingrediente:

  • 8 foi de plăcintă
  • 250 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri smântână
  • esenţă de rom
  • 50 g unt topit

Ingrediente sos:

  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • 2 linguri smântână
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Brânza o mixăm cu ouăle, smântână, zahărul şi romul. Ungem foile de plăcintă, fiecare separat, cu unt topit. Suprapunem câte 4 foi şi repartizăm uniform amestecul de brânză. Rulăm strâns şi punem rulourile într-un vas rotund, tape­tat cu hârtie de copt, sau uns bine cu unt.

Sosul: Oul îl mixăm bine cu zahărul, smântână şi vanilia, după care îl turnăm deasupra rulourilor cu brânză. Băgăm vasul la cuptor până se rumeneşte plă­cinta. După ce s-a copt, scoatem vasul, îl mai lăsăm un pic în tavă, să se răcorească, apoi scoa­tem rulourile pe un platou.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.