Plăcintă de dovleac cu frunze

Printeaza

O reteta delicioasa de placinta cu:dovleac, zahar, unt, faina, scortisoara, ou, banana, nuca.

Ingrediente:

  • 1/2 dovleac
  • 1 cană mare  zahăr
  • 1 cană unt topit
  • 600 g făină
  • scorţişoară
  • nucă măci­nată
  • 1 ou
  • 1/2 banană
  • 2 linguri nucă pisată

 

 

Mod de preparare:

Frămânţi un aluat fraged din făină, unt sau ulei, zahăr, 1 ou şi un praf de scorţişoară. Laşi puţin la rece. între timp, dai dovleacul pe râzătoare şi îl laşi să se scurgă puţin de zeamă. Apoi îl amesteci cu zahăr, cu scorţişoară şi cu nucă pisată.

Apoi întinzi o foaie de tartă şi o modelezi pe marginea ondulată a tăvii, cu mâna. Apoi umpli tava cu compoziţia de dovleac, lei cu mâna bucăţi de aluat şi le modelezi în formă de frun­ze, nervurile frunzelor fiind evidenţiate cu ajutorul unei scobitori pre­sate în alu­atul moale.

Modelezi din aluat ce vrei, struguri, frun­ze, ce ţi se pare mai fru­mos şi mai uşor. Eu m-am jucat cu aluatul şi asa mi-a venit să fac frunze şi bobiţe de struguri.

Apoi, în mijloc faci o floare. Şi, fiind­că mie mi-a mai rămas o bucăţică de aluat, am făcut şi 2 mini tarte cu aluat, dovleac tăiat cubuleţe mici şi amestecat cu zahăr vanilat şi scorţişoară, iar în mijloc am pus o rondea de banană. Am băgat dovleacul în cuptorul încins. Le serveşti împreună, ca mama şi puii.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.