Placinta de curcan si praz

Printeaza

Placinta de curcan si praz din: faina, unt, apa, chimen, sare, piept de curcan, praz, ulei, oua, pesmet, branza de burduf, telemea desarata, urda dulce, marar verde, sare, piper, ou si ulei.

Ingrediente:Placinta_de_curcan_si_praz

aluat:

  • 500 g faina
  • 200 g unt
  • 7-8 linguri apa
  • 1 lingurita chimen macinat
  • sare

umplutura:

  • 600 g piept de curcan
  • 4 fire de praz
  • 4 linguri ulei
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • 200 g branza  de burduf
  • 300 g telemea desarata
  • 150 g urda dulce
  • 1 legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 1 ou pentru uns placinta
  • ulei pentru tava

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele pentru aluat îi când aţi obţinut un aluat elastic, omogen, înfăşuraţi-l în folie şi puneti-l la frigider pentru 30 de minute. Fierbeţi carnea în apă cu sare şi piper, lăsaţi-o la răcit şi tăiaţi-o apoi în cubuleţe. Curăţaţi prazul, tăiaţi-l în segmente şi căliţi-le în ulei şi 2 linguri apă. Când prazul s-a înmuiat, luati vasul de pe foc, lăsaţi-l la răcit.

Puneţi într-un castron urda, adăugaţi brânza de burduf şi telemeaua date pe râzătoare. Amestecaţi brânzeturile şi adăugaţi mărarul tocat, pesme­tul şi prazul călit, împărţiţi aluatul în două părţi, întindeţi o foaie într-o tavă rotundă unsă cu ulei şi turnaţi peste ea amestecul de brânze­turi, praz şi puneţi şi cubuleţele de carne.

Din aluatul rămas întindeţi o foaie cu care acoperiţi umplu­tura şi tăiaţi câteva bucăţi din care modelaţi flori, frunze, pe care lipiţi-le deasupra, cât mai decorativ. Ungeţi plăcinta cu ou bătut deasupra, înainte de a o pune la cuptor, la foc potrivit. Lăsaţi-o să se răcească 15 minute, după ce s-a copt, înainte de porţionare.

Placinta de curcan si praz

Placinta_de_curcan_si_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.