Placinta cu zacusca

Printeaza

Placinta cu zacusca din: faina, margarina, sare, apa minerala, otet, zacusca.

Ingrediente:Placinta cu zacusca

Pentru aluat:

  • 400 g făină albă de bună calitate
  • 100 g margarină pentru copt şi gătit la temperatura camerei
  • 1/2 linguriţă sare
  • 100 ml apă minerală
  • 1/2 linguriţă oţet

Pentru umplutură:

  • 1 borcan de 800 g de zacuscă de vinete sau de ciuperci

 

Mod de preparare:

Intr-un bol, amesteci făina, sarea, margarina, până rezultă un aluat sfărâmicios. Adaugi treptat apa călduţă în care ai pus oţetul. Obţii astfel un aluat elastic, pe care îl laşi să se odihnească la rece.

Intinzi pe masă o foaie de aluat pe care o tai conform imaginaţiei, în cercuri sau în pătrate, dar să fie măricele pentru că se vor împacheta.

Pe fiecare figurină, pui 1-2 linguri jde zacuscă, apoi le împătureşti şi aduni marginile pentru a proteja umplutura. înţepi puţin aluatul deasupra.

Ungi o tavă cu margarlhă Delma pentru copt şi gătit, pui plăcinţelele şi le dai la cuptor timp de 20-25 de minute. Când s-au rumenit, scoţi plăcinţelele din cuptor şi le serveşti calde sau reci cu un fir de usturoi verde.

 

Placinta cu zacusca

Placinta cu zacusca

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.