Placinta cu visine, vanilie si lamaie

Printeaza

Placinta cu visine, vanilie si lamaie din: vişine congelate, zahar, amidon de porumb, esenta de vanilie, pesmet, zeama de lamaie, foi de aluat, ulei.

Placinta_cu_visine_vanilie_si_lamaie

Ingrediente:

  • 3 căni vişine congelate
  • 150 g zahăr
  • 30 g amidon de porumb
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 lingură pesmet
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 foi aluat
  • ulei

Mod de preparare:

Dezgheţi vişinele şi le scoţi sâmburii. Combini zahărul cu amidonul de porumb. Pui fructele şi amesteci bine cat să fie acoperite cu zahăr şi amidon. Adaugi esenţa de vanilie şi zeama de lămâie.

Intinzi o foaie de aluat în­tr-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei. Elimini surplusul de aluat după ce ai acoperit şi pereţii tăvii. Presari pes­metul şi pui deasupra um­plutura de vişine.

Nivelezi, apoi acoperi cu cealaltă foa­ie, elimininând din nou surplusul de aluat. Laşi la cuptor 50 de minute sau până când prăjitura a devenit auriu-arămie.

Placinta cu visine, vanilie si lamaie

Placinta_cu_visine_vanilie_si_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.