Placinta cu vinete si masline

Printeaza

Placinta cu vinete si masline

Placinta cu vinete si masline din: vinete, rosii, masline, faina, unt, oua, cascaval, smantana, busuioc, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g vinete
  • 2 roşii
  • 50 g măsline negre
  • 200 g făină
  • 80 g unt
  • 4 ouă
  • 100 g caşcaval
  • 200 g smântână
  • busuioc
  • ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Frămânţi făina cu untul, adaugi un ou, 50 g caşcaval ras şi un praf de sare. Obţii un aluat omogen pe care-l dai 30 de minute la frigider. Tai apoi vinetele în bucăţi mari pe care le prăjeşti în ulei, apoi le dai pentru 15 minute la cuptor, la foc potrivit.

Baţi smântână cu 3 ouă, 50 g caşcaval  ras şi puţin busuioc şi potriveşti de sare şi piper. întinzi aluatul într-o tavă rotundă, îl înţepi cu o furculiţă, îl acoperi cu hârtie de copt şi-l dai la cuptor pentru 5 minute, la foc potrivit.

Aşezi apoi peste aluat vinetele pră­jite, măslinele fără sâmburi, roşiile tăiate felii, torni compoziţia de smântână şi ouă şi dai totul la cuptor pentru 30-35 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.