Placinta cu urzici

Printeaza

Placinta cu urzici din: foi de placina, urzici, unt, cascaval, oua.

Ingrediente:Placinta_cu_urzici

  • 250 g foi de placinta din comert
  • 500 g urzici
  • 100 g unt sau margarina
  • 150 g cascaval ras sau branza de oaie faramitata
  • 2 oua

 

Mod de preparare:

Alegi urzicile, le speli bine şi le pui la fiert în apă clocotită cu sare (10 g la litru). Când sunt gata, le scoţi, le strecori şi le toci. Apoi adaugi puţin unt (margarină) topit, amestecând încontinuu şi 50 g de caşcaval ras sau de brânză de oi fărâmiţată, între timp, fierbi cele 2 ouă, iar când acestea sunt gata, le treci sub jet de apă rece, le decojeşti şi le tai rondele.

Separat, ungi cu unt (margarină) o tavă. Foi­le de plăcintă, aşezate pe masa de lucru, le stropeşti pe rând cu untul (margarina) topit, diupă care le aşezi una peste alta. Pe jumătate din lungiimea foilor, întinzi piureul de urzici. Acoperi cu rondeles de ou.

Jumăta­tea neacoperită de foi o îndoi deasupra. Aşezi plăcin­ta în tavă, presari caşcaval şi o dai la cuptor, pentru circa 40 de minute. O serveşti caldă.

Placinta cu urzici

Placinta_cu_urzici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.