Plăcintă cu ton

Printeaza

Plăcintă cu ton din: faina, apa, ulei de masline, sare, ton in ulei, rosii, ceapa, masline verzi, ou, sare, piper, galbenus.

Ingrediente:Placinta_cu_ton

pentru aluat:

  • 375 g faina
  • 120 ml apa
  • ulei de masline
  • sare

pentru garnitura:

  • 75 g ton in ulei
  • 3 rosii
  • o ceapa
  • o lingura ulei
  • 10-12 masline verzi fara samburi
  • un ou fiert tare
  • sare
  • piper

pentru copt:

  • un galbenus

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea, se face un gol la mijloc şi se pun apa şi una- două linguri de ulei. Se ames¬tecă si se frământă pentru a obţine un aluat consistent, care se lasă la temperatura camerei.

Pentru umplutură, roşiile tăiate un pic se cufundă în apă clocotită, se scoate pieliţa, se îndepărtează seminţele si apoi pulpa se taie cuburi cât mai mici. Apoi, împreună cu ceapa, se pun rosiile la calit in ulei. Se adaugă tonul scurs, măslinele si oul tăiat cuburi mici. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă pe foc timp de 5 minute.

Aluatul se împarte în două. Se întind două foi, dintre care una se transferă în tava de copt tapetată cu hârtie unsă cu ulei. Se repartizează umplutura si se acoperă cu a doua foaie, căreia i se întorc marginile spre interior. Se unge cu gălbenuş, i se face o gaură în mijloc si se dă la cuptor pentru 30 de minute.

Plăcintă cu ton

Placinta_cu_ton

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.