Plăcintă cu stafide si branza de vaci

Printeaza

Plăcintă cu stafide si branza de vaci: foi de placinta, branza dulce de vaci, stafide, oua, zahar vanilat, zahar, unt, lapte dulce.

Ingrediente:Plăcintă cu stafide si branza de vaci

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 1 kg brânză de vaci dulce
  • 100 g stafide
  • 5 ouă
  • 2 plicuri zahăr vanilat sau o fiolă de esenţă de vanilie
  • 1/2 cană zahăr
  • unt pentru uns tava

Ingrediente gratinare:

  • 1 I lapte dulce
  • 10 ouă
  • 1/2 cană zahăr
  • 2-3 pliculeţe zahăr vanilat (în cazul în care prepari plăcinta dulce, adaugi şi un praf de sare în compoziţia de gratinat)

 

Mod de preparare:

Brânza de vaci o laşi la scurs într-o sită, în cazul în care este prea moale, apoi o amesteci cu sta­fidele, cu cele 5 ouă, zahărul vanilat şi zahărul.

Desfaci pachetul de foi de plăcintă, îl aşezi pe masă şi adaugi compoziţia de brânză peste foaia de dea­supra.

lei cam 4 foi şi le rulezi, apoi repeţi operaţiunea de înfăşurare până obţii 3 suluri de foi.

Ungi o tavă cu unt şi pui rulourile. Introduci tava la cuptor, la o temperatură de 170 de grade Celsius (la foc potrivit, în cazul cuptoarelor fără termometru), timp de 25 de minute.

Amesteci bine compoziţia de gratinat şi o torni peste plăcinta încinsă, apoi o laşi în cuptor, reducând temperatura la 130 grade C şi o mai laşi acolo încă 25 de minute.

Serveşti plăcinta caldă sau rece, pudrată cu zahăr pe deasupra.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Placinta raw vegana cu caju

Placinta raw vegana cu stafide

Placinta raw vegana cu stafide din: cacao, unt, stafide, fulgi de ovaz. Ingrediente: 200 g stafide câte 2 linguri cacao raw unt de cocos 5 linguri cu fulgi de ovăz 200 g caju 2 linguri miere un baton de vanilie 3-5 linguri fulgi de cocos   Mod de preparare: Se pun stafidele si caju într-un bol, […]

Plăcintă cu stafide, sos de miere si friscă

Placinta cu stafide si caju 

Placinta cu stafide si caju din: cacao, unt, stafide, fulgi de ovaz. Ingrediente: 200 g stafide câte 2 linguri cacao unt de cocos 5 linguri cu fulgi de ovăz 200 g caju 2 linguri miere un baton de vanilie 3-5 linguri fulgi de cocos   Mod de preparare: Se pun stafidele si caju într-un bol, se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.