Placinta cu sprot

Printeaza

Placinta cu sprot din: unt, faina, zahar, sare, apa cu gheata, oua, branza telemea, smantana, cascaval, ceapa verde, rosie, faina, sport, pasta de ansoa, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu sprot

  • 230 g unt foarte rece
  • 350 g faina
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingurita cu sare
  • 60-100 ml apa cu gheata

pentru umplutura:

  • 6 oua
  • 100 g branza telemea
  • 2-3 linguri cu smantana
  • 50 g casacaval ras
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 rosie
  • 1 lingurita cu faina
  • 1 cutie cu sprot
  • 1/2 lingurita cu pasta de ansoa
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Prepară întâi aluatul: amestecă făina cu sarea şi zahărul. Adaugă untul tăiat în bucăţi mici şi amestecă-l câteva secunde, până ce compoziţia devine ca un pesmet, apoi toarnă apa rece puţin câte puţin şi frământă până ce aluatul este omogen, fără a fi lipicios sau umed.

Formează o sferă, acoperă cu folie de plastic şi ţine-l la frigider cel puţin o oră. Inainte de a-l scoate, bate ouăle foarte bine, apoi adaugă, pe rând, brânza sfărâmiţată, ceapa tocată, pasta de anşoa, amestecând energic după fiecare. La sfârşit, adaugă smântână, caşcavalul ras şi făina şi amestecă din nou.

Lasă deoparte până ce întinzi aluatul într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Inţeapă aluatul cu furculiţa din loc în loc, apoi toarnă compoziţia de ou. Pune pe deasupra felii de roşie şi peştii, piperează, apoi dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 30 de minute.

Placinta cu sprot

Placinta cu sprot

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.