Placinta cu sparanghel

Printeaza

Placinta cu sparanghel din: oua, iaurt, unt, faina, sare, ceapa, sparanghel, ou, carne tocata de pui, cascaval, ulei, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:Placinta cu sparanghel

foaie:

  • 1 ou
  • 100 g iaurt
  • 100 g unt
  • 300 g faina
  • sare

umplutura:

  • 2 cepe
  • 6 fire sparanghel
  • 1 ou
  • 300 g carne tocata de pui
  • 200 g cascaval
  • ulei
  • pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Foaia: Frecăm untul moale cu un praf de sare, adăugăm iaurtul şi oul. După ce se omogenizează, presărăm făina şi frământăm uşor. Păstrăm la rece cât preparăm umplutura.

Umplutura: Tocăm ceapa mărunt. încingem 3 linguri de ulei într-o tigaie şi prăjim ceapa timp de 1 minut. Adăugăm carnea tocată, presărăm sare şi piper şi prăjim 15 minute, amestecând frecvent. Lăsăm să se răcească şi amestecăm umplutura cu 150 g caşcaval ras şi o lingură de pesmet.

Ungem cu ufit o tavă întinsă şi o presărăm cu pesmet. Scoatem aluatul de la rece, întindem o foaie şi o punem în tavă. Turnăm jumătate din umplutură, aşezăm firele de sparanghel şi acoperim cu restul de umplutură.

Batem oul bine şi îl turnăm deasupra, nivelăm şi presărăm 50 g caşcaval ras şi puţin pesmet. Coacem 45 de minute la foc moderat.

Placinta cu sparanghel

Placinta cu sparanghel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.