Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză

Printeaza

Plăcintă cu spanac, ştevie şi brânză din: faina, apa, drojdie, sare, ulei de masline, ceapa rosie, spanac, stevie, ulei de masline, branza de burduf, telemea si susan.

Ingrediente:Retete_3

  • 500 g faina
  • 300 ml apa
  • 10 g drojdie uscata
  • un praf de sare
  • 3 linguri ulei de masline

pentru umplutura:

  • 3 cepe rosii
  • 1,5 kg spanac proaspat
  • 1 legatura de stevie
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 250 g branza de burduf
  • 50 g telemea
  • 1 ou si susan pentru decor

 

Mod de preparare:

Spanacul şi ştevia le cureţi şi le speli, apoi le pui în apă clocotită pentru 5 minute. Le scurgi de apă şi le laşi deoparte. Drojdia o dizolvi în apă călduţă.

O pui într-un vas în care ai cernut făina, cu puţină sare şi frămânţi un aluat, adăugând apă şi 2-3 linguri ulei de măsline. Laşi aluatul să crească într-un loc călduţ până îşi dublează volumul.

Intre timp, căleşti ceapa, adaugi spanacul şi ştevia toca­te şi condimentezi cu sare şi piper. Laşi pe foc 5 minute şi apoi dai amestecul deoparte să se răcorească. Cuptorul îl preîncălzeşti la 200°C.

Intinzi aluatul într-o foaie mare, pe cât posibil în­tr-o formă dreptunghiu­lară şi cât mai subţire. Stropeşti foaia cu 2-3 linguri de ulei de măsline şi pui, din loc în loc, din amestecul de spanac şi brân­ză fărâmiţată.

Ridici uşor marginile aluatului de pe laturile lungi şi împachetezi plăcinta în 3-4 straturi, formând un dreptunghi alungit.

Pui plăcinta într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, o ungi cu gălbenuş de ou şi presari pe deasupra susan. Tai plăcinta îna­inte să o introduci la cuptor şi o laşi 10 minute la 200°C si alte 30 de minute la 180C.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.