Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri

Printeaza

Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri

Pregăteşti mai întâi un aluat bun şi pufos ca de pâine din 500-700 g făină, 50 ml ulei, drojdie cât o nucă mărişoară, 1 linguriţă zahăr şi apă călduţă. După ce a crescut bine aluatul timp de 1-2 ore, formezi turtite subţiri cu diametrul de 15 cm.

Mod preparare umplutura:

Speli 300-400 g spanac, îl opăreşti şi îl toc, cureţi şi tai mărunt 2-3 cepe şi le căleşti împreună. Pui la fiert 200 g carne de pui şi când e gata îl toci şi-l adaugi în compoziţia de spanac. Laşi compoziţia să se răcească puţin.

Pui apoi pe fiecare jumătate de turtită câte o lingură de compoziţie. La mijloc faci un cuib în compoziţia de spanac unde spargi un ou, presari sare, puţin piper şi caşcaval ras.

Presezi marginile cu furculiţa ca să aibă un aspect frumos şi totodată să se prindă foarte bine. Le aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi le coci la cuptor, la foc potrivit.

Plăcintă cu spanac si ouă ochiuri

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.