Placinta cu spanac si leurda

Printeaza

Placinta cu spanac si leurda din: faina, ulei, sare, spanac, leurda, piper. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 125 ml apă
  • 1 lingură ulei
  • 2 linguri ulei pentru uns tigaia
  • 1/2 linguriţă sare

Pentru umplutură:

  • 500 g spanac
  • 1 legătură leurdă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte o tigaie de mărime medie, cu fund plat, cât mai groasă. Intr-un bol se pun făina, puţină sare, 1 lingură cu ulei şi 125 ml apă, se amestecă şi se frământă până devine o cocă moale şi cu textura fină.

Bila din cocă se lasă la odihnă într-un castron acope­rit, pentru cam jumătate de oră. Spanacul şi leurda se taie mărunt.

Se amestecă cu piper.

Tigaia se unge cu 2 linguri de ulei. Coca se împarte în 3 bucăţi. Fiecare bucată se întinde cu un sucitor, cât mai subţire posibil, sub forma unui disc.

Pe marginea discului se pune umplutura, apoi coca se ru­lează doar câţ să o acopere (nu se rulează mai mult ca să nu apară prea mult aiurat la suprapunere). Se taie restul de cocă, iar din rulou se face un melc în mijlocul tigăii.

Se pune din nou umplutura pe marginea foii şi se formea­ză alt rulou. Acesta se pune în tigaie, în jurul melcului anterior.

Se repetă în acest fel până se termină coca şi umplu­tura. Tigaia se pune la foc mediu pe flacăra de la aragaz.

Se lasă până se aureşte pe o parte (cam 10 minute).

Cu ajutorul unui capac (sau al unei farfurii mari), se întoarce pe cealaltă parte.

De jur împrejur se toarnă ulti­ma lingură de ulei rămasă şi se coace plăcinta până când devine aurie şi pe această parte.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Supa-crema de leurda

Supa crema de leurda cu flori

Supa crema de leurda cu flori din: leurda, usturoi, cartofi, morcov, ceapa, lapte, unt, sare, piper, flori. Ingrediente: 2 legături de leurdă 4-5 căţei de usturoi 1 cartof 1 morcov 1 ceapă verde 1 l lapte 1 lingură unt sare piper flori pentru decor: violete, panseluţe bănuţei, flori de măr păpădie   Mod de preparare: […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.