Placinta cu spanac proaspat si telemea

Printeaza

Placinta cu spanac proaspat si telemea din: faina, margarina, drojdie, apa, sare, otet, oua, spanac, telemea, ceapa, ulei, piper.

Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu.

Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ și a deteriorării provocate de radicalii liberi.

Datorită conținutului său de luteină și zeaxantină, spanacul poate susține sănătatea ochilor și poate ajuta la prevenirea bolilor oculare legate de vârstă, cum ar fi degenerescența maculară.

Vitamina C din spanac poate ajuta la întărirea sistemului imunitar, contribuind la lupta împotriva infecțiilor și la recuperarea mai rapidă.

Spanacul este o sursă bună de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea oaselor, ajutând la menținerea densității osoase și la coagularea normală a sângelui.

 

Ingrediente:Placinta cu spanac

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 150g margarina
  • 1 tub de drojdie
  • 150 ml apă
  • sare
  • 1 linguriţă oţet

Pentru umplutură:

  • 5 ouă fierte
  • 4 ouă crude +1 ou de uns
  • 300 g spanac proaspăt
  • 200 g telemea
  • 2 cepe
  •  2 linguri ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se amestecă faina cu drojdia dizolvată în apă caldă, se adaugă un praf de sare, margarina topită, oţetul şi se frământă un aluat elastic, pe care-l laşi să crească.

Se curăţă ceapa, se taie mărunt şi se căleşte în uleiul încins. Se adaugă spanacul spălat bine şi tocat.

Se lasă pe foc 15 minute, până când se înmoaie spanacul. Se lasă să se răcească, după care se adaugă telemeaua mărunţită, ouăle crude, sare şi piper, după gust.
2 Se împarte aluatul în două şi se în¬tind două foi, una mai groasă şi una mai subţire.

Cu foaia groasă se îmbracă forma de tort, astfel încât să treacă de marginea tăvii. Se pune compoziţia de spanac şi se aşază ouăle fierte întregi şi curăţate de coajă.

Se acoperă plăcinta cu foaia subţire, se lipesc marginile celor două foi şi se răsucesc ca în imagine.

Se unge plăcinta cu ou şi se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa o oră.

 

 

Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.