Placinta cu rubarba si branza de vaci

Printeaza

Placinta cu rubarba si branza de vaci din: aluat de foi, braqnza de vaci, baton de vanilie, amidon, zahar, ou, rubarba, galbenus, lapte, jeleu de caise.

Ingrediente:Placinta_cu_rubarba_si_branza_de_vaci

  • 350 g aluat de foi (refrigerat)
  • 400 g branza de vaci
  • miezul de la un baton de vanilie
  • 1 lingura amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 250 g rubarba
  • 1 galbenus
  • 1 lingura lapte
  • 60 g jeleu de caise

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220°C. Se întinde o foaie de aluat de cca 5 mm grosime şi se decu­pează din ea 4 cercuri (16 cm). Se aşază într- o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se prepară crema: se amestecă brânza de vaci cu vanilie, amidon, 2 linguri de zahăr şi ou.

Se spală rubarba, se curăţă şi se taie bucăţi de 1,5 cm. Se amestecă împreună cu restul de zahăr. Se aşază crema pe blat, lăsând de jur împrejur liberă o margine de 2 cm. Se repartizează ru­barba peste cremă, se ridică uşor marginile şi se pliază puţin peste umplutură.

Se bate găl­benuşul cu lapte şi se unge aluatul; se coace 25 min. Se încălzeşte jeleul şi se ung plăcintele, folosind o pensulă; se lasă să se răcească.

Placinta cu rubarba si branza de vaci

Placinta_cu_rubarba_si_branza_de_vaci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.